Followers

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 26, 2012

*bunyi cengkerik*

assalamualaikum .  lama dah tak update blog . rasa mcm rindu-serindunya dekat blog yang huduh neh . hihi . aku tak update sebab busy dengan final , busy dengan dunia belajar . pelajar cemerlang lahh katekan *flip hair* . alhamdulillah semuanya telah selesai dan berat hati nak tinggalkan Politeknik Ibrahim Sultan . 


sebenarnya, banyak benda aku nak update . tp nanti-nanti kot . hihi . aku dah balik kampung petang neh . jgn nanges tau . aku tau korang rindu aku . haha . nanti aku update lagi . okbai . 

Sunday, January 8, 2012

entry pendek

assalamualaikum .

Kalau tidak mampu mencintai,jangan pernah sentuh hati seseorang...Kalau tidak mampu setia, jangan pernah membuat janji...Kalau tidak mampu mengenggam hubungan, jangan pernah memberi harapan...kerana hati manusia itu terlalu bernilai dan terlalu berharga untuk disakiti,serta terlalu mahal untuk disia-siakan dan untuk dihancurkan.


credit to : 

Wednesday, January 4, 2012

new year

ehem , ehem . 

assalamualaikum .


dah new year rupenya . ari neh jek dah 04 JANUARI 2012 . huhuk . rasa macam 2009 baru semalam jek . hee . rasanya belum terlambatkan na ucap HAPPY NEW YEAR*muah sikit . lepas habis sem 6 , dah ta boleh nak buli ajila lagi , hahak . dah ta boleh na panggil nenek lagi . dah tak boleh na pergi kelas samasama lagi . semua sekali dah tak boleh ! sob sob sob . terasa bahang kesedihan disini yer . hahak . 


selama 6 sem aq bersama diorang , alhamdulillah ta de pape masalah . masalahnya cume sorang tuh jek . apa pun ta boleh . hahak . kalau dulu masa sem 1 , group kitorg ada 5 orang , naik 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 . hahak . ramaikan ? semuanya berjalan lancar sampai sem 4 . abes jek praktikal , semua liat nak naik dah . dah sedap kan . dok umah , makan tido . hahak . sem5 , macam harem . sorang sorang buat hal . biasa lahh lumrah . sem 6 plak , lain-lain major (meja) kerusi pown lain-lain . hahak . berpisahhlahh kami . pergi kelas kalau kelas major , memang 3 orang jek . kalau kelas yang masih sama , ramailahh kan . hmm . 


sepanjang 2011 , ta de perkara buruk yang berlaku kat diri aq . semuanya berjalan lancar . alhamdulillah . semoga apa yang sibling saya dan keluarga saya hajati untuk 2012 , mudah-mudahan menjadi kenyataan . amin . 


p/s : bila nak kawen haa ? okbai ~

Wednesday, December 28, 2011

segmen time !

assalamualaikum .


aq sebenarnya , dah lama ta join segmen neh . tp nampak mcm suram jek blog aq , so , tetibe join segmen , kehkehkeh . 


segmen ini menarik minat aq nak join , since dah lama ta join segmen , jadi excited ! wohaa . 


segmen ini terbahagi kepada dua yer anak anak : 


1) BLOGLIST XCHANGE .


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Follow blog Kiz kalau rajin ( tak nak pun takpe )
2. Buat entri pasal segmen ni kat blog korang
3. Of course mesti ada blog sendiri
5. Lepas letak link, sila komen kat entri ni beserta Nama Blog and Link Blog
6. Nanti Kiz akan terjah blog korang and kalau link Kiz ada baru Kiz
akan letak link korang kat blog Kiz Garden ok.

2) RIVIEW UR BLOG 



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Buat satu entri kat blog korang pasal segmen ni 
2. Follow Blog Kiz kalau rajin
3. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
4. Mesti ada Blog sendiri
5. Untuk join, sila sertakan NAMA beserta LINK blog korang kat bahagian comment
6. TARIKH TUTUP : 12 JAN 2012





HOW?
1. Kiz akan pilih 2 blog untuk direview tiap-tiap minggu secara random
2. Lepas review Kiz akan inform kat ur blog yang blog korang terpilih.
3. Dalam segmen Review tu nanti, Kiz akan buat rating based on 3 category:
a. Blog Design ( design blog korang )
b. Blog Content 
c. Cara penulisan



ok . itu jek syarat-syaratnya . senang kan ? hee . jum ler 
join beramai-ramai .


p/s : saya berazam untuk membuat GA bila followers mencecah 100 . hee . XD

wohhaaa ~

assalamualaikum .




ehem . ta nak cakap pape .

even dye senyum pown , bermakna tau . okbai .

Tuesday, December 27, 2011

kisah status facebook .

assalamualaikum .



lately agak busy untuk menghupdate segala bagai . tangan pown asyek gatal jek nak menaip . biasalah ,pelajar cemerlang Politeknik Ibrahim Sultan . hape ? muntah ? sape sape ? hahak . sejak dua menjak neh , angin aq berganti arah ketimur laut . aq tatao lahh . ta sedap jek rasa hati yang kian bergocak .cewah ! jiwang kau jah . ari tuh , terbaca , bukan sengaja baca ok ? terbaca status someone kepada someone .uhuk ! terbatuk haa . keluar kahak hijau melekit . euuww ~ ok . melalut . 



baca punya bace , hati ini , mcm ditusuk sembelit plak , eh ? sembilu . maaf . sejak dua menjak neh otak berfikiran kuning jek . hahak . yerlahh , baru lepas tgok Ombak Rindu . oppss! agak terasa gak lahh dengan status someone tuh . tp ignore jek . hati mesti kental beb . hahak . padahal menangis teresakesak dekat celah pintu bilik . hahak . watafak ! 



lagi satu , macam mana nak fahamkan orang yang ta paham bahasa ? dah basuh pakai mesin basuh pown dah . pakai mesin basuh auto lagi tau . tp tetap tak paham gak . rasa mcam na kena pelempangmautplusterajangotromenjek . hahak . haish ~ 



nak tuka num syggggggg sggggttt kat number tuh . uhuk ~ 


nak beli num baru mcm membazir duit plak ~ 


uhuk ~


haish ~


oklahh , bai 


p/s : menghadap muka kau , mcm menghadap tempoyakbasi . selenge jek kan ? ish ! menyampah mak !

pakwe sy dirampas !

assalamualaikum ~

hmm . tatao nak cakap apa . 

*nanes dalam selimut sambil sedut hingus kuat2 . shuuuuttttttttt

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|




cis ! 

lambat seminit jek . 

shuuut .


okbai .



p/s :  biar lahh hangin ombak rindu bawak hangin ku ini ~