Followers

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, December 28, 2011

segmen time !

assalamualaikum .


aq sebenarnya , dah lama ta join segmen neh . tp nampak mcm suram jek blog aq , so , tetibe join segmen , kehkehkeh . 


segmen ini menarik minat aq nak join , since dah lama ta join segmen , jadi excited ! wohaa . 


segmen ini terbahagi kepada dua yer anak anak : 


1) BLOGLIST XCHANGE .


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Follow blog Kiz kalau rajin ( tak nak pun takpe )
2. Buat entri pasal segmen ni kat blog korang
3. Of course mesti ada blog sendiri
5. Lepas letak link, sila komen kat entri ni beserta Nama Blog and Link Blog
6. Nanti Kiz akan terjah blog korang and kalau link Kiz ada baru Kiz
akan letak link korang kat blog Kiz Garden ok.

2) RIVIEW UR BLOG 



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Buat satu entri kat blog korang pasal segmen ni 
2. Follow Blog Kiz kalau rajin
3. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
4. Mesti ada Blog sendiri
5. Untuk join, sila sertakan NAMA beserta LINK blog korang kat bahagian comment
6. TARIKH TUTUP : 12 JAN 2012





HOW?
1. Kiz akan pilih 2 blog untuk direview tiap-tiap minggu secara random
2. Lepas review Kiz akan inform kat ur blog yang blog korang terpilih.
3. Dalam segmen Review tu nanti, Kiz akan buat rating based on 3 category:
a. Blog Design ( design blog korang )
b. Blog Content 
c. Cara penulisan



ok . itu jek syarat-syaratnya . senang kan ? hee . jum ler 
join beramai-ramai .


p/s : saya berazam untuk membuat GA bila followers mencecah 100 . hee . XD

wohhaaa ~

assalamualaikum .




ehem . ta nak cakap pape .

even dye senyum pown , bermakna tau . okbai .

Tuesday, December 27, 2011

kisah status facebook .

assalamualaikum .



lately agak busy untuk menghupdate segala bagai . tangan pown asyek gatal jek nak menaip . biasalah ,pelajar cemerlang Politeknik Ibrahim Sultan . hape ? muntah ? sape sape ? hahak . sejak dua menjak neh , angin aq berganti arah ketimur laut . aq tatao lahh . ta sedap jek rasa hati yang kian bergocak .cewah ! jiwang kau jah . ari tuh , terbaca , bukan sengaja baca ok ? terbaca status someone kepada someone .uhuk ! terbatuk haa . keluar kahak hijau melekit . euuww ~ ok . melalut . 



baca punya bace , hati ini , mcm ditusuk sembelit plak , eh ? sembilu . maaf . sejak dua menjak neh otak berfikiran kuning jek . hahak . yerlahh , baru lepas tgok Ombak Rindu . oppss! agak terasa gak lahh dengan status someone tuh . tp ignore jek . hati mesti kental beb . hahak . padahal menangis teresakesak dekat celah pintu bilik . hahak . watafak ! 



lagi satu , macam mana nak fahamkan orang yang ta paham bahasa ? dah basuh pakai mesin basuh pown dah . pakai mesin basuh auto lagi tau . tp tetap tak paham gak . rasa mcam na kena pelempangmautplusterajangotromenjek . hahak . haish ~ 



nak tuka num syggggggg sggggttt kat number tuh . uhuk ~ 


nak beli num baru mcm membazir duit plak ~ 


uhuk ~


haish ~


oklahh , bai 


p/s : menghadap muka kau , mcm menghadap tempoyakbasi . selenge jek kan ? ish ! menyampah mak !

pakwe sy dirampas !

assalamualaikum ~

hmm . tatao nak cakap apa . 

*nanes dalam selimut sambil sedut hingus kuat2 . shuuuuttttttttt

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|




cis ! 

lambat seminit jek . 

shuuut .


okbai .



p/s :  biar lahh hangin ombak rindu bawak hangin ku ini ~

Saturday, December 17, 2011

akak senior XD

assalamualaikum .


kehkehkeh . lama rasenya aq ta menulis kan ? jari pown terasa keras jek macam batu na menaip . haha . *buat regangan jari sebentar. wuuhuuu , sy akak senior dah . hahahahaha . jakunya lahh kan ? hahahhaa . sekejap jek masa berlalu tau . sekrg dah sem 6 , esok lusa dah habis blaja . mesti rindu kengkawan yang agak sewel tuh kann . huhuhuhu .


tapi . .


kalau aq pergi jabatan , ta siapa pown kenal senior . kesian kan diorg . aq pernah menyamar sebagai adek sem 2 . kahkahkahkah . padan muka kau ! hahahhaa . siap berlagak lagi , kalau jumpa senior, tegor2 lahh ye . *buat mata kelipkelip . tatao depan kau neh senior , tuh pun aq yang mula cakap ! hampeh betul budak zaman sekrg neh . hahahaha . aq pown ta bole na salahkan diorg gak , sebab dulu-duluuu , jabatan memang ada anjurkan event untuk junior dengan senior tapi sekrg dah ta dek . huuu .  muka semua matang jek ta macam aq yang ada babyface neh haa . *muntah .


tapi


adalah seorg dua budak junior yang aq kenal . tuh pown sebab membe aq tegor diorg . hahahahaha . entahlahh . gelaran senior ta delahh na mengharap sgt , cuma jgn BERLAGAK jek . siap jeling2 haa . selekeh sgt ke aq neh ? hahahahaha . lain lahh kalau abg senior , semua pakat duk jeling manja . menyampah aihhh ~



penat dah membebel sensorg .

okbai .


p/s : tiap2 hari nampak kau , naik menyampah lahh ~

.

Monday, December 12, 2011

pertunangan .

assalamualaikum

maaflahh sebab lama ta post kan . kering idea mcm musim kemarau tuh . retak jek otak . pk punya pk sampai berkerut dahi neh haa . mcm orang tue dah . hahahahaha . oklahh , aq na kabo neh . ehem , ehem , sy dah bertunang tau . eh ? salah , akak saya yang dah bertunang . hee . oklahh , ta payah na banyak cakap . aq upload gambar . 











ok . chantek tak akak saya ? hahak . 
ta mcam aq kan ? 
lagi comel aq .
bhahahahahaha .
okbai .

Wednesday, December 7, 2011

-,-

assalamualaikum .

ok .
lama dah ta menjejakkan tangan di blog neh . bersawang nampknya . haish ~

aq tatao nak tulis ap .

blur .

maaf .


nanti aq post lagii .


okbai

Saturday, November 19, 2011

aktiviti paling seronok :)

assalamualaikum .


minggu neh minggu yang paling best sebab ta de buat keje pape , dok mengangkang kat umah sewa neh . gemukkan badan yang sememangnya dah gemuk . dan ia adalah perkara paling seronok pernah aq buat kat dalam rumah neh . kahkahkahkah . *over giler . seronok sgtt weyhh , cer try buat kat rumah korang . silap-silap , ada lembam sebab dapat balingan fire otromen dari mak korang . kahkahkah . *over lagi . lempang sikit .


*tanak jadi mcm neh . sob . sob .

fuh , kalau tiap-tiap hari mcm neh , jadi gila aq . ta de buat pape . tggu kat sini semata-mata na tau ap kena buat dengan sem 6 t . wahaaaaa ~ 


*hmm . perlu ke tunggu ? 


p/s : terlalu rindu kat mak , abah and semua kat kampung termasuk kuali kat umah tuh . waa . lagi satu , terima kasih encik google sebab bagi picture yang ohsem tuh . wee ~



Wednesday, November 16, 2011

kahkahkah

assalamualaikum .

kenapa ? kenapa ? kenapa ?

kahkahkahkah .

meroyan tahap gaban ~ kau tahu ta kenapa title mcm tuh ? tatao kan ? hahahahahahaha . malam semalam dan hari neh juga , kawan aq telah menjadi orang ta betul . haha . aq tatao diorang kena sampuk dengan jin mana sampai jadi mcm tuh sekali kesian doe . hahaha . membe aq punya siap barai lagi tau . tau barai ta ?? hahahahaha . pic dibawah menunjukkan segala-galanya ~




KAHKAHKAHKAHKAH ~
GELAK SAKAN AQ MALAM TUH 
gila kau , noti membe aq firdaus tuh , 300 -,-
hahahahaha.
pecah rekod doe .
na buat lagi lahh .
best .
buat lahh dengan kengkawan korang .
kalau na kena makan kaki ,
buat lahh .
KAHKAHKAHKAHAKTUIHH !

P/S : saket perut aq gelak malam tuh . 

Wednesday, November 9, 2011

new blogger vs old blogger ♥

assalamualaikum

hello peeps .

maaf lahh sebab lama ta hupdate .

maaf .

maaf .

maaf . 

sy balik kampung ari jumaat tuh *ayat na baik 


jadinya , sy ta bole na post mcm2 .

hope senior, junior , dah tue , ganyut , eh ? oppss ~ maaf , hope blogger semua sehat kehendaknya . ehem , hari ini sy na bercerita mengenai , apasal berprotokol sgt nehh . adoii . o.k . back to the title .

new blogger vs old blogger .

different ke dua benda neh ? different sesgt . berbeza . kau tahu berbeza ? ta tahu ? pegi pustaka , cari kamus . kehkehkeh .

o.k , for new blogger , mereka-mereka dan termasuk aq sekali , agak excited na post benda baru , kalau bole , cerita dalam jamban pown na masuk blog . kehkehkeh . aq ta o.k . lalalala ~ biasalah newer kan ? kesilapan biasa akan berlaku jika baru dalam sesuatu keadaan tuh . secara jujur dan sejujurnya , aq ta berminat na berblogging pown dulu . serius , pengakuan jujur dan jujur sejujurnya . kehkehkeh . start dari macek ain tuh haa , ngajak aq berblog , dah tamao berhenti plak dah . ~.~ . contoh yang aq buat mase mula-mula berblogging , segala benda na letak haa . bukan setakat donut , bapak donut pown kalau boleh letak . kehkehkeh . if dah lama-lama , mula ada kesedaran dan keinsafan dalam diri , kuikuikui , mulalahh buang segala bagai . kehkehkeh . blog jadi mcm buruk gile .huuuu ~ 

o.k , for old blogger , aq respect kat senior yang bole layan semua peminat-peminatnya , kehkehkeh , peminat ? ta kira lahh dia dtg dari mane pown , seboleh-bolehnya , dia melayan kerenah peminatnya . huu ~ .
aq paling ta respect kalau old blogger yang sombong , bongkak ,tanya sikit macam na marah , huh ! hahaha . ta de arh . mungkin sesetengah blogger tuh ta berapa suka na berborak dengan org ta kenal kan ? ta kan lahh , kau baru masuk blog dye , dah tanya pasal kawen ? kan macam na kena makan kaki free . kehkehkeh . last but not least , aq bukan new blogger atau old blogger . aq buat blog , sebab aq mula suka untuk menaip sesuatu yang diluar jangkaan . lagi satu , jgan menaip blog bila tengah marah , jahanam laptop kau jahh ~ . hahaha .


p/s : belum puas lepas rindu kat kampung , kuali pown ta sempat na cium ~ :(

Wednesday, November 2, 2011

tolonglahh , sy na balik ~

assalamualaikum semua ahli rumah usang neh . 

kehkehkeh .

o.k lahh , aq ta banyak masa na taip2 banyak2 . masa tuh selalu sgt cemburu dengan aq . ntah tatao lahh kenapa , aq bukannya ada ehem ehem pown . haish ~ 

back to the title , aq dah sebulan lebih ta balik umah . huu . bz keje final punya pasal . 
aq rase syg sgt dengan E-PUBLISHING neh , tatao lahh kenapa . hahak . syg ada makna tuh . 
hahahaha . 

kalau ada masa , t aq post benda yang aq paling syg neh ea #sambil buat muka nabil.

p/s : balik umah na cium semua satu umah , temasuk kuali kat umah tuh ,. rindu tau ~ 



Wednesday, October 26, 2011

sedih

assalamualaikum .

hello peeps .

hari-hari yang mendatang neh mcm lambat jek . ta macam selalu . hmm . ari isnin semalam , aq ada assesment untuk satu subjek neh , its o.k lahh kalau kena marah dengan lect sebab artwork ta betul atau senget . ta kisah pown na marah2 kat depan kitorg . sanggup tau lect tuh paggil kitorg dengan gelaran yang ta sepatutnya . maaflahh , ta dapat bgtau kat sini . huu . kang , aq jadi popular sebab gelaran tuh . wee ~ 

ingtkan dah lepas lahh kan benda2 mcm tuh kannn , tup2 bukak FACEBOOK , ada lahh statement daripada lect neh . yang membuat pengumuman yang kelas aq neh ****** . o.k , aq ta marah lahh kan . tp bila dye sebut nama kelas tuh , aq dah ta senang duduk dahh . rase na pegi bomm mase tuh jugak . maluu weyhh , na letak mana muka neh . dye buat statement mcm tuh , dye ta pk ke pasal kitorg neh ? even dye seorg lect , jgn lahh buat perkara yang bole menjatuhkan maruah orang lain . kadang2 , aq terfikir kenapa orang na belajar tinggi ? sebab apa ? belajar tinggi , tp ADAB tade pown ta guna jugak kann ? . menitik air mate aq bila buat post neh . serius . 




: sedih terhadap apa yang berlaku sebentar tadi . kenapa perlu sebut2 nama sedangkan menyebut aib seseorg manusia itu berdosa ? yang menyebut itu pulak , seorang pendidik yang dihormati . kenapa ? jikalau kami salah dan tidak puas hati , sila jelaskan . jgn diluahkan dengan FACEBOOK yang boleh berjuta org membacanya . sesungguhnya dosa itu tidak membezakan antara pangkat dan darjat . sangat terkilan dan sedih ! SEDIH DENGAN PENDIDIK ITU ~

semalam punya status dekat twitter and tagged .
sedih .
sangat terkilan .
kenapa ?


nasihat aq kepada rakan-rakan yang bakal menjadi pendidik , please , korang akan menghadapi mcm2 situasi pelajar . 
tp jangan kerana mrah yang ta sudah , kau lepaskan dekat tempat public mcm FACEBOOK . TOLONGLAHH .
jgn lepaskan . if korang marah sgt2 , terus cakap dekat pelajar korang . ta perlu na marah2 dekat FACEBOOK. 
TOLONG .
aq mintak sesangat . 


p/s : maaflahh , post mana yang sempat , hati neh ta tenang lagi

Sunday, October 16, 2011

sy na tolong awk semua . hee

assalamualaikum .

hello peeps .

o.k . satu hari dua entry . kehkehkeh . dah na adic menaip neh . huuu . na cerita pasal satu benda neh . penah dengar ta SAYS.MY ? hee . kalau yang pernah tuh , tak pe lahh, kalau ta tahu , meh aq na bagitau . 

syarat-syaratnya .

i) korang kena daftar dekat  says.my




ii) dye senang jek . daftar guna fb . ada dekat atas sebelah kanan .  tekan jek . automatik dye sign in . :)


iii) lepas tuh , dye akan tanya , keluar network . pilih jek mane 1 . :)

lepas tuh share lahh , campaign kat situ . 
walaupown lambat , still o.k lahh . point yang kita kumpul tuh bole tukakan dengan hadiah dengan bidaan .
kalau na tau lebih lanjut , add fasebuk aq . :) kalau ta paham pape , bole tanya . 
:)


p/s : na menang samsung tuhh . T_____T

alahai ~.~

assalamualaikum .


hello peeps .


lama kan aq ta hupdate blog aq yang paling comel neh . rindu aq ta ? hahahaha . o.k . fine . ta rindu . sob sob sob . T_T . 


maaflahh aq bz sejak dua menjak neh . na final kan ? hope semua paham . doakan aq tau . 


maaf .


maaf .


maaf .


maaf .


huu ~


p/s : lebih sebulan haa , aq ta balik kampung . rindu gila kat kampung ~ 

Monday, October 10, 2011

phrase :)

" every human have their own secret , so do i . every human have their dream , so do i , every human have a brain , but less use their brain . think it "




p/s : best ke ta ? if ta best , ta na buat lagi . kbai ~

Sunday, October 9, 2011

tiada idea .

assalamualaikum .

hello peeps .

maaflahh , aq memang ketiadaan idea untuk berblogging . dengan asgmnt yang berlambaklambak mcm ikan kat pasar lambak tuh , dengan perut yang meragam mcm na kena pelempang , arhhhh ~ tension !
huuu .

ada satu subject yang membuatkan aq syg sgt dengannya . mcm na buat tidur jek malam-malam . na peluk , na ciumm- cium , sambil berkata "baby , i luv you so much . i luv you , i cannnotttt live without you" . euwwww ~ ouh MOTION GRAPHIC, aq syg kan kau sgt . T_____T . dah lahh software pakai AE . AFTER EFFECTS . wahh , coool giler doe . rase mcm na terjun bangunan jek sekarg tauu ~ ta suka macek haaa ~ 



kecik besar , kecik besar jek aq tengok kau der -,-


p/s : sy memang kempunan na makan DOminoz Pizza -,-




Thursday, October 6, 2011

simple blog ♥

assalamualaikum.

hello peeps .

lame kann aq ta menaip blog aq yang comel neh . haha . 

comel ke ? aq rase mcm na mati jek masuk blog aq . putihhhh segala bagai .

kehkehkeh .

kenapa aq pilih putih ??

sebab ia melambangkan kebersihan . ta de sampah sarap kan kat blog aq ? kahkahkah . sampah sarap tuh , mcm benda yang turun2 tuh , ada kek lahh , ada donut lahh . hahaha . ada mcm2 lagi . aq ta suka ! tp kalau kena pada tempat dan masanya , aq puji lahh kan . tp kalau aq bukak sampai na loading pown tggu sejam , alamat memang aq tekan X lahh kan ?? kehkehkeh . tp semua tuh terpulang pada citarasa masing2 lahh . kalau chantek letak , kalau agak2 mcm na kena maki , buang lahh yer . blueekkk . 

simple itu senang , ta perlu na serabut kan kepala otak na pk letak ap kat blog , as long as , cara penulisan kau kelakar , and bole buat aq tergolek2 , and na terberak , aq SELUTE weyhh , tabik spring aq bg kau . kehkehkeh . aq tau aq blogger baru dalam dunia blogging neh . aq jugak ada salah dan silapnya . tp ta salah kan aq na meluahkan ludah pendapat ??

kepada yang terasa , maaflahh yer . t ada plak yang letak blog tuh wane putih jek macam aq . kehkehkeh . mcm aq cakap tadi , kena pada tempat dan masanya . huuu ~ dan sesuai dengan citarasa korg :)

happy blogging bloggers .

p/s : minta komen supaya saya boleh perbetulkan silap saya :)




Tuesday, October 4, 2011

kenapa aq letak nickname 'Cikmayafaridafake'

assalamualaikum .


pagi neh aq terasa banyk ilham yang datang setelah aq pergi Mr. Tan tadi. kehkehkeh . o.k , berbalik kepada tajuk , kenapa aq letak nickname mcm tuh ? eh , aq punya suka lahh , aq punya blog . ta kan aq na kate mcm tuh plak kann ? ta pasal2 dicop blogger paling menyampah . huu ~ 


cik - gelaran yang biase .


maya - gelaran nama aq kat umah . 


farida - sebab aq suka tengok maria farida . fuh~ chantek gileww .


fake ? japp .................


o.k . 


fake - maria farida yang palsu . kehkehkeh .


nanti , jgn ada yang tanya lagi , kang aq bagi kaki saiz 9 . ta pown pegi mane2 naik kerusi roda . mao ? kahkahkah .


kbai .




p/s : teringin na makan Dominos Pizza plak . ~ yummy 

Love Letter For Izzue Islam

assalamualaikum peeps .



aq terase mcm dah jatuh tangga lahh, eh ? jatuh cinta lahh .

o.k . silalah muntah .

jatuh cinta lagi .

lagilagi jatuh cinta .

kehkehkeh .

agak2kan , kalau aq buat love letter untuk Izzue Islam (forteen) uh , dye balas ta ? 



tamao lahh pakai internet .


ta adventure .


pakai love letter lagi best . bole bubuh bedak banyak2 kan ?

kalau na pakai fasebuk , ta bole bubuh bedak . laptop aq plak jahanam kang .

na berangan jap g tulis surat cinta . jgn kacou aq tau ~

kbai .

p/s : tadi aq tertidur dan mimpi burung gagak hitam terkam aq . apa maknanya ?



Faceblog

assalamualaikum peeps .

o.k . hari neh mcm selalu . bosann . kelas petang ta de , so , tido jek lahh memanjang kan , membesarkan badan yang sudah besar . kehkehkeh . o.k , fokus .

berbalik kepada tajuk , kawan aq suggest untuk masuk Faceblog . aq pown buat mate kedip kedip tanda aq kebingungan . apa menatang faceblog tuh ? huu ~ , so , aq pown buat lahh faceblog tuh atas cadangan membe aq . 

kat bawah neh adalah mengenai faceblog and faceblog sy . comel kan ? macam aq ? silalah muntah pelangi ~ 



SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH



kehkehkeh . ungu adalah kawan sejati ku ~



p/s : pinggang aq semakin hari semakin sakit . ini adalah tandatanda aq mengalami kereputan .