Followers

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, December 28, 2011

segmen time !

assalamualaikum .


aq sebenarnya , dah lama ta join segmen neh . tp nampak mcm suram jek blog aq , so , tetibe join segmen , kehkehkeh . 


segmen ini menarik minat aq nak join , since dah lama ta join segmen , jadi excited ! wohaa . 


segmen ini terbahagi kepada dua yer anak anak : 


1) BLOGLIST XCHANGE .


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Follow blog Kiz kalau rajin ( tak nak pun takpe )
2. Buat entri pasal segmen ni kat blog korang
3. Of course mesti ada blog sendiri
5. Lepas letak link, sila komen kat entri ni beserta Nama Blog and Link Blog
6. Nanti Kiz akan terjah blog korang and kalau link Kiz ada baru Kiz
akan letak link korang kat blog Kiz Garden ok.

2) RIVIEW UR BLOG 



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Buat satu entri kat blog korang pasal segmen ni 
2. Follow Blog Kiz kalau rajin
3. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
4. Mesti ada Blog sendiri
5. Untuk join, sila sertakan NAMA beserta LINK blog korang kat bahagian comment
6. TARIKH TUTUP : 12 JAN 2012





HOW?
1. Kiz akan pilih 2 blog untuk direview tiap-tiap minggu secara random
2. Lepas review Kiz akan inform kat ur blog yang blog korang terpilih.
3. Dalam segmen Review tu nanti, Kiz akan buat rating based on 3 category:
a. Blog Design ( design blog korang )
b. Blog Content 
c. Cara penulisan



ok . itu jek syarat-syaratnya . senang kan ? hee . jum ler 
join beramai-ramai .


p/s : saya berazam untuk membuat GA bila followers mencecah 100 . hee . XD

wohhaaa ~

assalamualaikum .




ehem . ta nak cakap pape .

even dye senyum pown , bermakna tau . okbai .

Tuesday, December 27, 2011

kisah status facebook .

assalamualaikum .



lately agak busy untuk menghupdate segala bagai . tangan pown asyek gatal jek nak menaip . biasalah ,pelajar cemerlang Politeknik Ibrahim Sultan . hape ? muntah ? sape sape ? hahak . sejak dua menjak neh , angin aq berganti arah ketimur laut . aq tatao lahh . ta sedap jek rasa hati yang kian bergocak .cewah ! jiwang kau jah . ari tuh , terbaca , bukan sengaja baca ok ? terbaca status someone kepada someone .uhuk ! terbatuk haa . keluar kahak hijau melekit . euuww ~ ok . melalut . 



baca punya bace , hati ini , mcm ditusuk sembelit plak , eh ? sembilu . maaf . sejak dua menjak neh otak berfikiran kuning jek . hahak . yerlahh , baru lepas tgok Ombak Rindu . oppss! agak terasa gak lahh dengan status someone tuh . tp ignore jek . hati mesti kental beb . hahak . padahal menangis teresakesak dekat celah pintu bilik . hahak . watafak ! 



lagi satu , macam mana nak fahamkan orang yang ta paham bahasa ? dah basuh pakai mesin basuh pown dah . pakai mesin basuh auto lagi tau . tp tetap tak paham gak . rasa mcam na kena pelempangmautplusterajangotromenjek . hahak . haish ~ 



nak tuka num syggggggg sggggttt kat number tuh . uhuk ~ 


nak beli num baru mcm membazir duit plak ~ 


uhuk ~


haish ~


oklahh , bai 


p/s : menghadap muka kau , mcm menghadap tempoyakbasi . selenge jek kan ? ish ! menyampah mak !

pakwe sy dirampas !

assalamualaikum ~

hmm . tatao nak cakap apa . 

*nanes dalam selimut sambil sedut hingus kuat2 . shuuuuttttttttt

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|




cis ! 

lambat seminit jek . 

shuuut .


okbai .



p/s :  biar lahh hangin ombak rindu bawak hangin ku ini ~

Saturday, December 17, 2011

akak senior XD

assalamualaikum .


kehkehkeh . lama rasenya aq ta menulis kan ? jari pown terasa keras jek macam batu na menaip . haha . *buat regangan jari sebentar. wuuhuuu , sy akak senior dah . hahahahaha . jakunya lahh kan ? hahahhaa . sekejap jek masa berlalu tau . sekrg dah sem 6 , esok lusa dah habis blaja . mesti rindu kengkawan yang agak sewel tuh kann . huhuhuhu .


tapi . .


kalau aq pergi jabatan , ta siapa pown kenal senior . kesian kan diorg . aq pernah menyamar sebagai adek sem 2 . kahkahkahkah . padan muka kau ! hahahhaa . siap berlagak lagi , kalau jumpa senior, tegor2 lahh ye . *buat mata kelipkelip . tatao depan kau neh senior , tuh pun aq yang mula cakap ! hampeh betul budak zaman sekrg neh . hahahaha . aq pown ta bole na salahkan diorg gak , sebab dulu-duluuu , jabatan memang ada anjurkan event untuk junior dengan senior tapi sekrg dah ta dek . huuu .  muka semua matang jek ta macam aq yang ada babyface neh haa . *muntah .


tapi


adalah seorg dua budak junior yang aq kenal . tuh pown sebab membe aq tegor diorg . hahahahaha . entahlahh . gelaran senior ta delahh na mengharap sgt , cuma jgn BERLAGAK jek . siap jeling2 haa . selekeh sgt ke aq neh ? hahahahaha . lain lahh kalau abg senior , semua pakat duk jeling manja . menyampah aihhh ~



penat dah membebel sensorg .

okbai .


p/s : tiap2 hari nampak kau , naik menyampah lahh ~

.

Monday, December 12, 2011

pertunangan .

assalamualaikum

maaflahh sebab lama ta post kan . kering idea mcm musim kemarau tuh . retak jek otak . pk punya pk sampai berkerut dahi neh haa . mcm orang tue dah . hahahahaha . oklahh , aq na kabo neh . ehem , ehem , sy dah bertunang tau . eh ? salah , akak saya yang dah bertunang . hee . oklahh , ta payah na banyak cakap . aq upload gambar . 











ok . chantek tak akak saya ? hahak . 
ta mcam aq kan ? 
lagi comel aq .
bhahahahahaha .
okbai .

Wednesday, December 7, 2011

-,-

assalamualaikum .

ok .
lama dah ta menjejakkan tangan di blog neh . bersawang nampknya . haish ~

aq tatao nak tulis ap .

blur .

maaf .


nanti aq post lagii .


okbai