Followers

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, October 26, 2011

sedih

assalamualaikum .

hello peeps .

hari-hari yang mendatang neh mcm lambat jek . ta macam selalu . hmm . ari isnin semalam , aq ada assesment untuk satu subjek neh , its o.k lahh kalau kena marah dengan lect sebab artwork ta betul atau senget . ta kisah pown na marah2 kat depan kitorg . sanggup tau lect tuh paggil kitorg dengan gelaran yang ta sepatutnya . maaflahh , ta dapat bgtau kat sini . huu . kang , aq jadi popular sebab gelaran tuh . wee ~ 

ingtkan dah lepas lahh kan benda2 mcm tuh kannn , tup2 bukak FACEBOOK , ada lahh statement daripada lect neh . yang membuat pengumuman yang kelas aq neh ****** . o.k , aq ta marah lahh kan . tp bila dye sebut nama kelas tuh , aq dah ta senang duduk dahh . rase na pegi bomm mase tuh jugak . maluu weyhh , na letak mana muka neh . dye buat statement mcm tuh , dye ta pk ke pasal kitorg neh ? even dye seorg lect , jgn lahh buat perkara yang bole menjatuhkan maruah orang lain . kadang2 , aq terfikir kenapa orang na belajar tinggi ? sebab apa ? belajar tinggi , tp ADAB tade pown ta guna jugak kann ? . menitik air mate aq bila buat post neh . serius . 




: sedih terhadap apa yang berlaku sebentar tadi . kenapa perlu sebut2 nama sedangkan menyebut aib seseorg manusia itu berdosa ? yang menyebut itu pulak , seorang pendidik yang dihormati . kenapa ? jikalau kami salah dan tidak puas hati , sila jelaskan . jgn diluahkan dengan FACEBOOK yang boleh berjuta org membacanya . sesungguhnya dosa itu tidak membezakan antara pangkat dan darjat . sangat terkilan dan sedih ! SEDIH DENGAN PENDIDIK ITU ~

semalam punya status dekat twitter and tagged .
sedih .
sangat terkilan .
kenapa ?


nasihat aq kepada rakan-rakan yang bakal menjadi pendidik , please , korang akan menghadapi mcm2 situasi pelajar . 
tp jangan kerana mrah yang ta sudah , kau lepaskan dekat tempat public mcm FACEBOOK . TOLONGLAHH .
jgn lepaskan . if korang marah sgt2 , terus cakap dekat pelajar korang . ta perlu na marah2 dekat FACEBOOK. 
TOLONG .
aq mintak sesangat . 


p/s : maaflahh , post mana yang sempat , hati neh ta tenang lagi

Sunday, October 16, 2011

sy na tolong awk semua . hee

assalamualaikum .

hello peeps .

o.k . satu hari dua entry . kehkehkeh . dah na adic menaip neh . huuu . na cerita pasal satu benda neh . penah dengar ta SAYS.MY ? hee . kalau yang pernah tuh , tak pe lahh, kalau ta tahu , meh aq na bagitau . 

syarat-syaratnya .

i) korang kena daftar dekat  says.my




ii) dye senang jek . daftar guna fb . ada dekat atas sebelah kanan .  tekan jek . automatik dye sign in . :)


iii) lepas tuh , dye akan tanya , keluar network . pilih jek mane 1 . :)

lepas tuh share lahh , campaign kat situ . 
walaupown lambat , still o.k lahh . point yang kita kumpul tuh bole tukakan dengan hadiah dengan bidaan .
kalau na tau lebih lanjut , add fasebuk aq . :) kalau ta paham pape , bole tanya . 
:)


p/s : na menang samsung tuhh . T_____T

alahai ~.~

assalamualaikum .


hello peeps .


lama kan aq ta hupdate blog aq yang paling comel neh . rindu aq ta ? hahahaha . o.k . fine . ta rindu . sob sob sob . T_T . 


maaflahh aq bz sejak dua menjak neh . na final kan ? hope semua paham . doakan aq tau . 


maaf .


maaf .


maaf .


maaf .


huu ~


p/s : lebih sebulan haa , aq ta balik kampung . rindu gila kat kampung ~ 

Monday, October 10, 2011

phrase :)

" every human have their own secret , so do i . every human have their dream , so do i , every human have a brain , but less use their brain . think it "




p/s : best ke ta ? if ta best , ta na buat lagi . kbai ~

Sunday, October 9, 2011

tiada idea .

assalamualaikum .

hello peeps .

maaflahh , aq memang ketiadaan idea untuk berblogging . dengan asgmnt yang berlambaklambak mcm ikan kat pasar lambak tuh , dengan perut yang meragam mcm na kena pelempang , arhhhh ~ tension !
huuu .

ada satu subject yang membuatkan aq syg sgt dengannya . mcm na buat tidur jek malam-malam . na peluk , na ciumm- cium , sambil berkata "baby , i luv you so much . i luv you , i cannnotttt live without you" . euwwww ~ ouh MOTION GRAPHIC, aq syg kan kau sgt . T_____T . dah lahh software pakai AE . AFTER EFFECTS . wahh , coool giler doe . rase mcm na terjun bangunan jek sekarg tauu ~ ta suka macek haaa ~ 



kecik besar , kecik besar jek aq tengok kau der -,-


p/s : sy memang kempunan na makan DOminoz Pizza -,-




Thursday, October 6, 2011

simple blog ♥

assalamualaikum.

hello peeps .

lame kann aq ta menaip blog aq yang comel neh . haha . 

comel ke ? aq rase mcm na mati jek masuk blog aq . putihhhh segala bagai .

kehkehkeh .

kenapa aq pilih putih ??

sebab ia melambangkan kebersihan . ta de sampah sarap kan kat blog aq ? kahkahkah . sampah sarap tuh , mcm benda yang turun2 tuh , ada kek lahh , ada donut lahh . hahaha . ada mcm2 lagi . aq ta suka ! tp kalau kena pada tempat dan masanya , aq puji lahh kan . tp kalau aq bukak sampai na loading pown tggu sejam , alamat memang aq tekan X lahh kan ?? kehkehkeh . tp semua tuh terpulang pada citarasa masing2 lahh . kalau chantek letak , kalau agak2 mcm na kena maki , buang lahh yer . blueekkk . 

simple itu senang , ta perlu na serabut kan kepala otak na pk letak ap kat blog , as long as , cara penulisan kau kelakar , and bole buat aq tergolek2 , and na terberak , aq SELUTE weyhh , tabik spring aq bg kau . kehkehkeh . aq tau aq blogger baru dalam dunia blogging neh . aq jugak ada salah dan silapnya . tp ta salah kan aq na meluahkan ludah pendapat ??

kepada yang terasa , maaflahh yer . t ada plak yang letak blog tuh wane putih jek macam aq . kehkehkeh . mcm aq cakap tadi , kena pada tempat dan masanya . huuu ~ dan sesuai dengan citarasa korg :)

happy blogging bloggers .

p/s : minta komen supaya saya boleh perbetulkan silap saya :)




Tuesday, October 4, 2011

kenapa aq letak nickname 'Cikmayafaridafake'

assalamualaikum .


pagi neh aq terasa banyk ilham yang datang setelah aq pergi Mr. Tan tadi. kehkehkeh . o.k , berbalik kepada tajuk , kenapa aq letak nickname mcm tuh ? eh , aq punya suka lahh , aq punya blog . ta kan aq na kate mcm tuh plak kann ? ta pasal2 dicop blogger paling menyampah . huu ~ 


cik - gelaran yang biase .


maya - gelaran nama aq kat umah . 


farida - sebab aq suka tengok maria farida . fuh~ chantek gileww .


fake ? japp .................


o.k . 


fake - maria farida yang palsu . kehkehkeh .


nanti , jgn ada yang tanya lagi , kang aq bagi kaki saiz 9 . ta pown pegi mane2 naik kerusi roda . mao ? kahkahkah .


kbai .




p/s : teringin na makan Dominos Pizza plak . ~ yummy 

Love Letter For Izzue Islam

assalamualaikum peeps .



aq terase mcm dah jatuh tangga lahh, eh ? jatuh cinta lahh .

o.k . silalah muntah .

jatuh cinta lagi .

lagilagi jatuh cinta .

kehkehkeh .

agak2kan , kalau aq buat love letter untuk Izzue Islam (forteen) uh , dye balas ta ? 



tamao lahh pakai internet .


ta adventure .


pakai love letter lagi best . bole bubuh bedak banyak2 kan ?

kalau na pakai fasebuk , ta bole bubuh bedak . laptop aq plak jahanam kang .

na berangan jap g tulis surat cinta . jgn kacou aq tau ~

kbai .

p/s : tadi aq tertidur dan mimpi burung gagak hitam terkam aq . apa maknanya ?



Faceblog

assalamualaikum peeps .

o.k . hari neh mcm selalu . bosann . kelas petang ta de , so , tido jek lahh memanjang kan , membesarkan badan yang sudah besar . kehkehkeh . o.k , fokus .

berbalik kepada tajuk , kawan aq suggest untuk masuk Faceblog . aq pown buat mate kedip kedip tanda aq kebingungan . apa menatang faceblog tuh ? huu ~ , so , aq pown buat lahh faceblog tuh atas cadangan membe aq . 

kat bawah neh adalah mengenai faceblog and faceblog sy . comel kan ? macam aq ? silalah muntah pelangi ~ 



SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH



kehkehkeh . ungu adalah kawan sejati ku ~



p/s : pinggang aq semakin hari semakin sakit . ini adalah tandatanda aq mengalami kereputan . 

Monday, October 3, 2011

jom Tambah Trafik Blog ~


assalamualaikum peeps .





o.k . sekarang neh . aq semakin rajin untuk masuk segmen . kehkehkeh . sebab ? untuk tambah geng lahh kann? ta gitu nyah ? wakaka .. o.k , fokus , berbalik kepada tajuk , if korang na join , boleh lahh klik kat sini ,
Cik Salwa Ismail . klik jgn ta klik .


p/s : ada someone buat aq bengang , pfftttt ~

sentap

assalamualaikum .


o.k . aq memang tersentap .


tersangat sangat sentap .


mcm na kena penyepak kan muka kau tuh ?


memang , wa cool beb . cool sgtt .


cabar gua kan .


panggil lu punya abg long keluar lahh .




muka tembok , mulut longkang . wakakakaka .




p/s : maaf . saya mencarot hari ini . pfftttt ~

Sunday, October 2, 2011

segmen 1hari : tambah rakan blogger

assalamualaikum .


o.k . tadi mase aq jalan-jalan , aq jumpe satu segmen neh . nmpk menarik . heee . 



hee . mcm best kan . tmbah rakan bllog . if na klik sini Cik Dilla

o.k . done ! .

:)



p/s : sy blogger baru , harap dapat tunjuk ajar . ngeh 3~

tumblr ?

assalamualaikum .


tumblr ? apa tuh ? o.k . aq agak ketinggalan . aq tatao pown pasal tumblr neh . o.k . gelaklahh . na post pown aq ta reti . gelaklahh lagi . 

aq tatao na panggil benda neh ap . tumblr . tumb yang blur . kehkehkeh . ntah apa2 ntah . yang pelik2 jgnlahh tanya aq . waa ~

na nyorok bawah bantal lahh cengginih . 


org dah sampai kebulan , ko masih kat seri medan . *aq bangga tau . 

p/s : tolong ajar saya tumblr bule ? *buat muka paling comel 

Saturday, October 1, 2011

sombong ?

assalamualaikum .

someone talk to me , yang aq neh sombong . betul ke ? hahaha . betul lahh tuh :) . kehkehkeh . selama aq hidup neh kan , kalau aq ta kenal orang tuh , aq ta kan tegur dye . biaselahh , aq kan pemalu . kehkehkeh .  ada budak kelas tegur aq , 

tett : weyh , kenapa kau ta suka senyum ? sombong betul ?
aku : ?????? 

terus aq blahh . bahahaha . kurang aja ta ? kurang diajar tuh namanya . hahaha . entahlahh , selagi aq ta kenal rapat dengan seorg tuh , aq memang susah na senyum. dah lahh susah na senyum , pastuh , dye kate aq sombong plak . kau kenal aq dulu , baru tau aq neh gila ke tak ? hahaha . yang ada dalam otak aq hanyalah, a q na carik org yang selesa berkawan dengan aq .  bukan atas dasar rupa mahupown sebagainya . memanglahh aq neh chubby a.k.a. comel , tp aq beryukur dengan apa yang aq ada . aq bukan memlilih , cuma aq na kawan yang betul2 paham aq. kalau aq rase ta selesa dengan kau tuh , maaflahh yer . huu ~ 
bhahaha . kalaulahh kan , aq buat2 senyum , gedik2 , pastuh , aq senyum sorg2 , ta ke gila namanya tuh ? hahahah . aq senyum bila someone tuh senyum dengan aq balik. aq sombong, bila org tuh sombong dengan  aq . huh ! 



o.k . aq memang tersentap bila aq dah kenal dengan org tuh, dia kata aq sombong, bukanlahh !! cuma aq ta kacau hidup kau . kau ada someone . aq bukan jenis yang suka dok msg dengan pakwe org . huu ~ serius .. pengakuan paling jujur penah aq buat . huu ~ . 


kalau bercerai berai cam ner ? tana lahh aq~

p/s : kalau org tuh chantek , pastuh dye senyum dengan semanis kurma , memang aq puji , kalau senyum tp balas muka mcm taik , memang na kena maki , bahahah . kbai ~